61-годишният мъж, който пострада тежко в събота преди началото на състезание по

...
61-годишният мъж, който пострада тежко в събота преди началото на състезание по
Коментари Харесай

При тежка катастрофа с възрастен пловдивчанин загина опитен колоездач

 61-годишният мъж, който пострада тежко в събота преди началото на състезание по шосейно колоездене в Берковица, е умрял в монтанската болница. Мъжът е бил с тежки контузии, " несъвместими със живота ", споделих медиците. Той е признат с контузия на мозъка, счупена основа на черепа, тежка травма на главата и счупени ребра. Починал е през вчерашния ден в 12 и 35 часа.

Мъжът е умел колоездач, взел участие в десетки надпревари, oт Елин Пелин.

По първични данни на полицията той се е блъснал в автомобил, пътуващ към Ком. " Ауди 80 ", ръководено от 67-годишен пловдивчанин при завой навлиза в насрещното платно. Колоездачът се е спускал от хижа Ком към града и се е забил в навлезлия в неговата лента автомобил.

При конфликта велосипедистът е паднал върху дясната част на предното панорамно стъкло, прелетял е над колата и се е приземил зад нея. Колелото, марка " Трек ", се е разцепило на две и е намерено на към 5 метра от колата. Шофьорът на " Ауди " -то, навлязло в насрещното платно, е тестван за алкохол като резултатът е негативен. На местопроизшествието е изпратена дежурна оперативна група. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Прчините за натъпилото пътно транспортно произшествие и събитията към случая са в развой на изясняване. Работа продължват чиновниците на районно управление (на МВР) Берковица.

Заради тежкия случай бяха отсрочени надпреварите " Комски часовник и " Комски траверс ", които трябваше да се проведат край Берковица, оповестиха от oбщината.

В момента на случая патрулните коли на полицията са били на старта и са тръгвали в посока хижата, с цел да спрат придвижването по маршрута за осъществяване на състезнаието. Велосипедистът обаче не е изчакал и на лична отговорност е подхванал спускането.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР